Meny

Meny

En idé blir født

undefined

Da jeg studerte til sivilingeniør på Lunds Tekniske Høyskole bodde jeg i samme blokk som en familie med flere barn.  En dag ringte et av barnene på døren og sa at ingen kunne hjelpe henne med å øve til en matteprøve hun skulle ha. Hun spurte om jeg kunne hjelpe henne. Vi satte oss på kjøkkenet og pugget matte hele kvelden. Timene gikk raskt og vi hadde det skikkelig morsomt. Når jeg spurte om vi ikke kunne gjøre det igjen neste kveld ble hun forbauset, men takket ja.   

Noen uker senere ringte hun på døren og gråt. Hun hadde fått en sekser på matteprøven. Hun trodde ikke disse karakterene var mulige å oppnå.

Disse små leksekaféene ble en regelmessig aktivitet de siste årene jeg bodde i Lund. Noen ganger tok nabojenta med seg et søsken. Iblant tok hun med seg en venn. Jeg gikk alltid fra leksekaféene med en god følelse. Jeg følte meg sterkt ønsket, samtidig som jeg gjorde noe godt med kunnskapen jeg hadde.  

Slik fikk jeg idéen om hvordan alle skal kunne ha rett til gratis hjelp i matematikk uansett bakgrunn, kjønn, alder eller kunnskapsnivå.  I 2008 startet Mattecentrum i Sverige, 2011 startet Matematikcenter opp i Danmark og i 2015 startet Mattesenter opp i Norge.  I dag er det regneverksteder over hele Sverige og Danmark der alle er velkomne for å få helt gratis hjelp i matematikk.

/Johan Wendt, Mattecentrums grunnlegger